Авторски права mk-in.de
1200x675

Колку е приватнo треперењето? Не е само Меркел која чува здравствена тајна

Канцеларката Меркел по повторените напади одговараше многу генерално на прашањата за нејзиното здравје. Додека политичарите во САД не можат да…
angela-sitzen-welt

Канцеларката Меркел сега ги слуша химните од седење

Прием на данскиот премиер Поради зачестеното треперење на телото, канцеларката Меркел приемот на новиот дански премиер го припреми спротивно на…
merkel

Ангела Меркел повторно трепери на јавен настап

При приемот на финскиот премиер Рин, Меркел повторно започна да трепери. Во изминатите три недели, канцеларот веќе претрпе две слични…
3-format2101

За 99 центи низ Германија: BlaBlaCar започнува понуда со автобуси на долги релации

FlixBus добива конкуренција на пазарот за автобуси на долги релации: Најголемиот европски шампион BlablaCar започнува со сопствени патувања за долги…
grill2

Хепатитис Е – неоткриена опасност во свинското месо

Хепатитисот Е , е низ цел свет раширен, но тоа му е на многу малку луѓе познато. Само во Германија…
56457819_1748366671929510_4359397092544741376_n

Скриена убавина во Македонија – Етно Ресторан Света Петка

Да направиме еден мал исклучок. Покрај сите Етно претежно рибни ресторани сакаме да ви дадеме еден таен предлог за кој…
60063741_675880669513921_7877445658427260928_n

Да помогнеме сите! Црквата е наш столб и потврда за нашето постоење

Вашите донации можете да ги донирате лично во Црквата а и – https://www.mpc-dortmund.de/spenden/… и преку сметка-IBAN-DE 65 4405 0199 0321…
rtxd6jt1-e1526038736778

Мухамед најпопуларно име во Германија за 2018 година

  Кои имиња најчесто им се даваат на децата родени во Германија? Ова прашање е одговорено од страна на Gesellschaft…

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани