Авторски права mk-in.de
Fahrverbot für Diesel-Fahrzeuge

Во Германија административните судови преговараат за забраната на дизел возилата

Френк Брутигам ги објаснува карактеристичните точки во комплексниот правен спор. Од Френк Брутигам, правен експерт на АРД Насекаде, судовите ги…
12321

Федералниот кабинет одлучи да го промени Законот за граѓански статус

Женски пол, машки пол, пол X Родовните информации “машки” и “женски” во регистарот на раѓања треба да се надополнат со…
GMOs

Строги правила за нов генетски инженеринг

Критичатие и индустријата за генетски инженери ја чекаат одлуката: Според највисокиот суд во ЕУ, новите генетски инженериски методи исто така…
str

Донеесен закон против стриминг од илегални вебстраници

Секој кој сака да ги види актуелните филмови или серии во мрежата денес, го прави тоа со еден од бројните…
animal

Заштита на животните во Европската Унија

Во скоро сите земји членки на Европската Унија постојат закони за заштита на животните кои се многу ефективни. Темата за…
treti-pol

Во Германија го признаа „третиот пол“

Таканаречениот „трет пол“ денес беше официјално признат во Германија. Оваа одлука беше денес објавена од страна на Уставниот Суд на…
sud_01

Незаконско изнајмување на живеалиште

Врховниот суд на баварската покраина ја потврди пресудата на Основниот Суд, според која сопственикот кој нелегално го издавал својот дом…
vd

Губење на возачките дозволи во секој случај

[lockercat] Кривичните сторители  во иднина можат да очекуваат да ја изгубат лиценцата за возење – дури и подалеку од сообраќајните…

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани