Авторски права mk-in.de
452D4049-362C-4605-A4C3-6C8453FFD9F3

Модерно ропство

Service aut nascuntur, aut fiunt – велеле старите Римјани. Робовите или се раѓаат или се создаваат. Мислите дека ропството е…
thumbnail.640x360

Од први јануари Германија ги отвора вратите за Македонците

Во Германија од 1 јануари на сила би требало да стапи сет измени на работното законодацство со кое оваа држава…
mk-in.de

Како до работа во Германија

Германија конечно би требало да добие Закон за вселување со кој значително се олеснува доаѓањето на квалификувани лица од целиот…
prijavi-rabota-na-crno

Како да пријавите работа на црно

За борба против непријавена работа и нелегално вработувања одговворни се главните царински управи во Германија, тоа спаѓа во нивната работна…
2fuploads2fthumbs2fresize2f800x4202f343838-696x392

Измамени македонци: Им ветувал работа во Германија – ги оставил без пари на улица

Група од 46 Македонци биле измамени од извесен Иван Иванов, кој зборувал со нив преку вибер на Бугарски. Платиле за…
medicinke_sestre

Здравствени работници во Германија, како до работа ?

Доктори, доктори-специјалисти, стоматолози, психотерапевти и ветеринари од Македонија можат да работат во Германија после проверката на степенот на усогласеноста на…
Migrant-workers-CR-Tim-Scrivener

Како до сезонска работа во Норвешка

Скандинавските земји веќе долго време се синоним за благосостојба, добро уредени и организирани системи, безбеден и удобен живот, комплетна социјална…
Germany-Working-Visa

Како полесно до работа во Германија

Според Штефен Рудолф, член на работничкиот совет на големата фирма за посредување персонал „Рандстад“, доколку барате работа во Германија, се исплати…

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани