Авторски права mk-in.de
Minhen mk-in.de

Убавините на Минхен

Доколку сакате да ја посетите Германија, а притоа се уште не сте одлучиле кој град, топло ви го препорачуваме Минхен.…
rsz_bohmte-shared-space-verkehr-auto-gross

Германски град ги укина семафорите и сообраќајните знаци

    Ако некогаш патувате низ северна Германија и го посетите гратчето Бомте, ќе ве пречека невообичаена ситуација – на…
marienplatz-munich

Места кои мора да ги посетите во Германија

Берлин Возбудлив и енергичен, Берлин е главен град на Германија и центар за сето она што е хип во уметноста,…
eat-drink-and-be-merry-where-else-but-the-munich-oktoberfest

Интересни факти за Германија – трет дел

Доколку го пропуштивте првиот дел – тука, или вториот дел – тука 1. Германија е втор по големина потрошувач на пиво…
interesting-facts-about-germany

Интересни факти за Германија – втор дел

Доколку го пропуштиве првиот дел, можите да го погледнете тука. 1. Главниот град на Германија е променет седум пати –…
280px-2011-05-19-erfurt-by-RalfR-05

Ерфурт-градот на црквите, манастирите и синагогите

  Ерфурт — главен град на Тирингија и е еден од поголемите градови блиску до географскиот центар на Германија, сместен на 100 километри југозападно од Лајпциг, 150…
minhen

МИНХЕН – РАБОТА, ЖИВОТ, АВАНТУРА

Минхен, трет по големина град во Германија, со повеќе од 1,4 мил. жители, град на доселеници од цела Германија и…

Интересни факти за Германија

1. Германија е првата земја во светот која усвои летно сметање на времето – Ова се случило во 1916 година,…

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани