Авторски права mk-in.de
86459202-h-720

Продажбата на билетите на Rammstein ја распадна онлајн страницата на Eventim

Во 2019та година бендот Rammstein оди на турнеја. Нападот на билетите беше толку голем што страната на Eventim се распадна…
mk-in.de

Германска култура

Германската култура започнала долго пред Германија да стане национална држава и го опфатила целокупното германско говорно подрачје. Од самиот почеток,…
mk-in.de

Што може светот да научи од Германија?

Во последниве години Германија важи за едно од најпосакуваните места за работа и живот. Со оглед на економскиот раст и…
rsz_money_tree-1024x1024

Тато носи, мама меси – зошто младите бегаат од работата?

Македонија бара чистачи, чувари и продавачи. Ова се убедливо најпопуларните занимања ако се суди според огласите… Голем дел од невработените…
mk-in.de

Зошто Германија е тоа што е ?

Германија е индустрискиот центар на Европа. Германското инженерство незалудно е познато како најврвно во Европа и пошироко. Оваа економски напредна…
Krankenpfleger Niels H.

Болничар убил повеќе од 100 пациенти во Германија

Нилс Хегел е обвинет поради најголемото сериско убиство во историјата на повоена Германија. Веднаш на почетокот на судскиот процес тој…
mk-in.de

Македонците најмногу се селат во Германија

Последниве неколку години Европската Унија мака мачи со нелегалната миграција. На бродовите со африкански мигранти не им е дозволено да…
mk-in.de

Вратете го стариот дизелаш и ќе добиете 7000 евра попуст за ново возило

Од почетокот на октомври годинава, во насока на намалување на загадувањето на воздухот, германската влада им нуди на сопствениците на…

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани