Авторски права mk-in.de
angela-sitzen-welt

Канцеларката Меркел сега ги слуша химните од седење

Прием на данскиот премиер Поради зачестеното треперење на телото, канцеларката Меркел приемот на новиот дански премиер го припреми спротивно на…
merkel

Ангела Меркел повторно трепери на јавен настап

При приемот на финскиот премиер Рин, Меркел повторно започна да трепери. Во изминатите три недели, канцеларот веќе претрпе две слични…
gesetz-bu

Покачување на детскиот додаток и пензиите, поштенските писма и разгледниците поскапуваат

Во првите шест месеци од годината се донесени серија промени . Во јули : Родителите примаат за првото и второ…
top-10-sign

Топ 10 глупи именувања на Автомобили

Само со вистинското име може автомобилот да биде успешен. “Голф” сега е филозофија. Но, постојат и лоши грешки. Еве топ…

Канеларката Ангела Меркел доби по втор пат напад на тресење

Пред осум дена, појавувањето на Ангела Меркел предизвика многу возбуда: таа беше исклучително потресена на средбата со украинскиот претседател Селенскиј.…
4,w=993,q=high,c=0.bild

Електричните автомобили остануваат скапо задоволство засега

Бројот на електрични автомобили полека се зголемува и како што гласно рекламираат производителите, таму има за секого по нешто. Но …
3-format2101

За 99 центи низ Германија: BlaBlaCar започнува понуда со автобуси на долги релации

FlixBus добива конкуренција на пазарот за автобуси на долги релации: Најголемиот европски шампион BlablaCar започнува со сопствени патувања за долги…
Supermarket egg check

Зошто касиерите во супермаркетите навистина ја отвораат кутијата за јајца?

Тоа не е поради можните оштетувања Отвори го капакот, погледни брзо во кутијата за јајца, а потоа наплатиги. Многу луѓе…

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани