Авторски права mk-in.de

СТУДИЈА ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Помалку автомобили – подобар живот
91 проценти од Германците се убедени дека животот би бил подобar ако физичкото лице повеќе не зависи од автомобил. Ова покажува една студија од страна на Сојузното министерство за животна средина. “Луѓето се подготвени да се откажат од автомобилот, но им се потребни добри алтернативи”, изјави федералниот министер Хендрикс.

“Ова е силна и важна порака od политиката за животна средина, како и за политиката на урбаниот развој. Тоа ќе ни даде подкрепа во нашата посветеност на градот на кратки растојанија, за нови велосипедски патеки и одржлива мобилност”, изјави германскиот министер за животна средина Барбара Хендрикс на презентацијата на студијата ,

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани