Авторски права mk-in.de

Поради одмазда мигрант од Еритреја вчера уби 8 годишно дете во Франкфурт.

Германската полиција објасни дека со убиството напаѓачот сакал да се одмазади за нападот врз негов сонардоник извршен неодамна од страна на Германец.

Полицијата го уапси 40 годишниот Еритреец неколку часа откако го турна детето и неговата мајка од перонот на шините пред брз воз.

Момчето загина а мајката успеа да се спаси. Жителите на Франкфурт се сеуште во шок.

 

Извор: Сител

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани