Авторски права mk-in.de

Во првите шест месеци од годината се донесени серија промени . Во јули : Родителите примаат за првото и второ дете по 10 евра повеќе за поддршка на децата „Детски додаток„. За првото и второ дете, тие ќе добијат по 204 евра месечно, а по 210 евра за три деца. За 4 деца, мајките и татковците имаат право на 235 евра месечно по дете.

За пензионерите, пензиите се зголемуваат.

Ако сеуште испраќате писма наместо пораки, треба да копате подлабоко во вашиот џеб, поштата ја покренува цената на поштенското писмо , сега е 80 центи, разгледниците чинат 60 центи.

 

 

 

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани