Авторски права mk-in.de

Хепатитисот Е , е низ цел свет раширен, но тоа му е на многу малку луѓе познато.

Само во Германија околу 40.000 Германци годишно доаѓаат во контакт со вирусот. Сериозните последици не се ретки. Од 2001 година, властите ги регистрирале случаите на инфекција. И оттогаш тие постојано се зголемуваат. Иако во 2004 година имаше уште 53 пријавени случаи, бројот во минатата година се искачи на 2.949 случаи.

Патогените хепатитис Е можат да бидат опасни за црниот дроб.

 

Погледнете го видеото за да видите која популарна храна може да го пренесе вирусот, какви симптоми може да се појават и како да се заштитите од инфекција.

 

 

 

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани