Авторски права mk-in.de

 

Во оваа статија ќе зборуваме на темата Нарцизам и поврзаноста со Facebook.

Facebook му отвори прозор за презентација на богатите, и му направи Идол на сиромасите да трчаат по тој Тренд. Ги направи да живееат во Илузија, секој пробува да трча по оваа Машина за изопачување. Колку убаво „живееме„ ние сиромасите  во ваков вид на виртуелен Свет не сме ни самите свесни што некогаш забораваме на реалността и си мислиме дека сне стварно тоа ние.

Толку ни е важно туѓото мислење што немаме свое. Најлошо е кога Човек сам се лажи за другите да му поверуваат. Така да овај Монструм го искорени своето Јас кај многу Луѓе. Како животот да е јадење и пиење, фолирање со фотки од сликани трпези на Facebook, па нели смислата на Човечкиот живот е поголема од Паразит, паразитот нема друга цел и смисла во животот освен тоа.

Каде води оваа отупеност, како пример можеме да го погледнеме   филмот E-Wally

Доколку се пронајдете во неколку од долунаведените карактеристики сте дефинитивно Нарцист,најкасно сега треба да се разбудите, или пак имате купови пријатели кои одговараат на истите.

 

Нарцистите се многу популарни. Другите им  се восхитуваат, гледаат на нив,им привлекуваат внимание и мислат дека пред нив има многу посебна и извонредна личност.

 

 

Нарцистите се општествени и комуникативни. Лесно им е да им пристапат и да разговараат на други луѓе. Тие имаат реторички талент и се добро обучени во изразувањето на своите мисли на возбудлив начин.

 

 


Нарцистите сакаат да ја искажат својата заслуга, богатство и статус. Надворешните појави и материјалите имаат висок приоритет за нив. Тие го покажуваат ова сосема отворено и сакаат да ги импресионираат другите со нивните достигнувања.

 

 

Нарцистите не покажуваат слабост. Тие секогаш сакаат да се појават совршени и да не признаваат никакви грешки. Слабостите и грешките не се совпаѓаат со нивната слика за себе.

 

 

 

Нарцистите бараат потврда и признание од другите. Тоа е храна за нивната душа. Ова е вистинската мотивација за нивните акции. За ова прават и жртвуваат сè.

 

 

Нарцистите се опкружуваат со Луѓе кои им ласкаат. Тие осигуруваат да се само со такви лица во нивна непосредна близина, Луѓе кои им се восхитуваат, но никогаш не ги критикуваат.

 

 

Нарцистите реагираат на критики и навредуваат. Тоа предизвикува лутина во нив во комбинација со чувство на одмазда. Секоја критика ја нарушува нивната лична слика и затоа мора да се борат.

 

 

Нарцисистите ги понижуваат другите за самите да се чувствуваат подобро.

 

 

Нарцистите не можат да простат. Секој што некогаш ги навредил, останува непријател за цел живот. Тие бараат одмазда додека целосно не го фрлат противникот на колена. Нарцистите можат да станат многу опасни за другите луѓе во нивниот гнев.

 

 

Нарцистите се крајно љубоморни. Тие не можат да издржат кога некој е подобар или има повеќе од нив. Ова предизвикува во нив чувства на ниска самовредност, и трајна борба против самите себеси.

 

 

Нарцистите не слушаат. Тие преферираат да разговараат за себе и сакаат да добијат охрабрување. Емоцијата за сочуство према другите му е непристаплива, сочуство и емоции имаат само за самите себеси.

 

 

Нарцистите покажуваат лажни емоции. Тоа не се вистински чувства кои се манифестираат во длабоката внатрешнаост, туку лажни емоции што ги користат како одговор на ситуацијата за да ја постигнат својата цел.

 

 

Нарцистите не можат да се извинат. Тие не можат да признаат грешка. Тоа само ќе му наштети на нивниот имиџ во јавноста. Тие се убедени дека никогаш нема да направат грешки. Одговорноста за една грешка секогаш ја обвинуваат другата страна.

 

 

Нарцистите создаваат чувства на вина. На ваквкиот начин создаваат несигурност кај другите и со тоа пробуваат да ги замолчат. Чувствата на вината секогаш предизвикува самодоверба во другата личност, што ја зајакнува позицијата на нарцисистот.

 

 

Нарцистите се приклучуваат на привилегирани групи за да се разликуваат од другите и да бидат нешто посебно. Ексклузивноста е многу важна за нив бидејќи ја нагласува нивната посебност.

 

 

Да заокружиме: Нарцистите се гордољубиви,самобендисани и себични луѓе кои својата самовредност ја изградиле со материјалност, емотивно и духовно запоставени без емоции и сочуство према другите. Сакаат да бидат возвишени и сакани од сите,  љубоморни и полни со омраза на тие што имаат повеќе од нив.

И сите оние другите останати сиромаси “Нарцисти“ кои сакаат да бидат како нив, се имаат од Нарцистите како особини само му фали нивниот Статус.

 

Богатите Нарцисти се фолираат со фотки од лукзузни коли, скап накит и облека. Кога другата страна од Нарцисти покрај 10 селфи на ден сликаат кафиња и пици по масите.

 

Ова е дното, нема пониско духовно  ниво на самовредност   од тоа

 

Светов стана како серијата: The Walking Death.

 

 

 

 

 

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани