Авторски права mk-in.de

Вашите донации можете да ги донирате лично во Црквата а и – https://www.mpc-dortmund.de/spenden/
и преку сметка-IBAN-DE 65 4405 0199 0321 006876
BIC-DORTDE 33XXX
Sparkasse Dortmund
PayPal: Spende@mpc-dortmund.de

Св.Кирил и Методиј-Дортмунд

Сите верници кои се во можност да се вклучат во помошта за побрза изградба на овој храм.

Колку поблиску до Бога, толку поблиски меѓу себе.Ако сме блиски на Бога, ако си ја знаеме и живееме, според верата, нема да правиме дела спротивни на заповедите и законите на црквата. Да им се вратиме на верата и на црквата, да бидеме христијани, не само по името, туку и по делата.

Сите заедно сплотени, со заедничка слога и љубов да помогнеме да се изгради овој храм, кој сведочи за постоењето на еден македонски православен народ.

 

 

 

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани