Авторски права mk-in.de

Криминалната група, по која трага Интерпол и Еуропол, користејќи припејд број од мобилен оператор од Австрија со број 00436708012068 (++43 670 8012068) лови само едно ваше „ало“ за да ви го хакира оперативниот процесор во телефоните или компјутерите и да ви ги украдат банкарските податоци.

Оваа група телефонски хакери само ако успее да воспостави врска со некого на телефон може да му ги укради сите лични и банкарски податоци на корисникот, а потоа можат да ја испразнат и неговата трансакциска сметка или кредитна картичка. Овој криминал од поодамна е познат во регионот, но од скоро вакви повици почнаат да примаат и македонски граѓани во Германија.

Седиштето и потеклото на криминалната група, како што пишуваат европските медиуми, засега е непознато, а по неа со месеци трагаат Интерпол и Еуропол. Користејќи припејд број од мобилен оператор од Австрија, со број 00436708012068 (++43 670 8012068) сајбер-криминалците успеваат да влезат во трансакциските сметки на жртвите и да им ги испразнат.

Во советите на ИТ „ловците“ на Интерпол се вели дека оваа измамничка банда
Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани