Авторски права mk-in.de

Златната награда за бесмислен производ наречена Windbeutel, оваа година ја доби Кока Кола. Во анкетата на интернет страницата Foodwatch, 30,5 отсто од скоро 70 000 учесници гласале за “Glacéau Smartwater” која ја произведува Кока Кола, изјави Foodwatch.


Од гледна точка на Foodwatch, водата го прави “најдобар продавач на годината” затоа што не е подобра од конвенционалната вода, но е до седум пати поскапа. Обработката  на водата е “ветер во магла” затоа што процесот звучи научно, но сосема нема смисла, рече Софи Унгер од Foodwatch. 

Организацијата на  потрошувачите апелираше до трговците да ја отстранат  така наречената паметна вода надвор од асортиманот.

Зошто  водата е бричење на суво за потрошувачите?
За производство на “Glacéau Smartwater”, водата прво се испарува, а потоа повторно се фаќа. Изгубените  минерали подоцна се додаваат вештачки.??? 

Производителот е уверува со , “инспирација од облаците кои произлегуваат од испарување на водата и конденззираат”, особено “свеж и јасен” вкус.

 Критиката ја отфрла Кока-кола: Декларацијата и означувањето се транспарентни и се во согласност со регулативата за храна.

mk-in.de: Епа со среќа со продажбата, до толку глупи потрошувачи повеќе нема!

Што вели Кока Кола за наводите?
Компанијата го обвинува “Foodwatch” за номинацијата за полза во своја корист  само за да го привлече вниманието на јавноста. “Успехот на водата кај многу потрошувачи покажува дека производот пристигнува со посебен вкус”
mk-in.de: Да! Многу е солена за вода со вештачки минерали!

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани