Авторски права mk-in.de

Не, оваа слика не е фотомонтажа – ова говедо е навистина МУтант!

Кникерс е најголемиот вол во Австралија. Тој тежи 1,4 тони – 200 килограми повеќе од VW Golf – и е висок 1,93 метри. Кога тој стои со неговите крави на пасиштето во Myalup, Австралија, тие изгледаат како мини-крави. Нормално, животните имаат висина  од 1,47 метри.

Неговата огромна големина  му го спаси животот на холштајнскиот вол. Со своите димензии, Кникерс е едноставно премногу голем за кланица.

 

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани