Авторски права mk-in.de

“Старбакс” сака во иднина да избегне гостите да гледаат порно преку бесплатниот WiFi. Разбирливо. Но заменик-шефот на YouPorn реагирал на тоа и им забранил на неговите соработници да го земаат кафето од Старбакс во канцелариите.

Звучи сосема апсурдно, но се чини дека е вистина. Според внатрешниот меморандум издаден на американското финансиско списание Форбс,на вработените во интернет-порнографскиот гигант YouPorn ќе им биди забрането да пијат кафе од “Старбакс” во канцелариите од 1 јануари 2019 година. Причината е: Старбакс синџирот по многу години одлучи во иднина да уреди филтер во нивната  WLAN инсталација, што ќе направи со тоа невозможно за гостите да гледаат порно преку мрежата на Старбакс. но прашањето е “ЗОШТО НЕКОЈ ГЛЕДА ПОРНО ВО СТАРБАКС?”

Е-поштата испратена од Чарли Хјуз, потпретседател на страницата со валкани содржини вели:

 

Сега кога Старбакс откри дека клиентите на Старбакс бараат порнографска содржина во нивните претпријатија, Старбакс-производите од 1 јануари 2019 година ќе бидат официјално забранети во нашите канцеларии. ”

 

Во секој случај, останува да се види какви последици ќе има кофеинскиот технички погрешен чекор во порнографската палата  😉

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани