Авторски права mk-in.de

Термини можат да се закажат само онлајн преку врб-страната на Германската амбасада.
Барањето се поднесува само лично.
Таксата за апликацијата изнесува 75.- евра.
Сите документи треба да се достават во оригинал и 2 копии.

При поднесување на барање секогаш треба да се поднесат следниве документи:

− 2 формулари, читливо и целосно пополнети на германски јазик и своерачно потпишани (со латинични букви),

− 2 биометриски фотографии од понов датум,

− пасош со доволна важност, во оригинал и 2 копии,

− договор за работа: потпишан од работодавачот и вработениот, со податоци за работната позиција, почетокот и времетраењето на вработувањето, висината на
надоместокот (во Евра), работното време и датумот на потпишување на договорот, во оригинал и 2 копии,

− формулар за oпис на работното место (Stellenbeschreibung), од работодавачот пополнет и потпишан, во оригинал и 2 копии,
Линк Формулар

− доказ за сместување или потврда од работодавачот за обезбедено сместување, во оригинал и 2 копии.
Ве молиме обрнете внимание:
Покрај наведените документи во одредени случаи може да се побараат и дополнителни документи

Извор: Германска амбасада Скопје – Линк

Сподели:

Коментирај преку Facebook

Други интересни постови:

Заштитете ги своите деца
Лоша храна, долги зборови и уште интересни факти за Германија
Официјални WEB страници за барање работа во Германија
Ерфурт-градот на црквите, манастирите и синагогите
Дали е ова најдолгата мачка на светот ?
Како да се запишeте на германски универзитет ?
За сите кои сакаат на печалба: Нов закон во Германија, ќе се доселат 300.000 луѓе надвор од ЕУ како ...
Како се специјализира медицина во Германија?
Колку може да заработи еден македонски студент во Германија?
За чист воздух: Владата планира бесплатен јавен превоз
Вратете го стариот дизелаш и ќе добиете 7000 евра попуст за ново возило
Зошто Германија е тоа што е ?
Драма во Германија: Трикратен македонски олимпиец се борел за живот!
Инструментите едноставно престанаа да работат: Исповед на жената која го отвори Исусовото почивалишт...
Електричните автомобили остануваат скапо задоволство засега

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани