Авторски права mk-in.de

За борба против непријавена работа и нелегално вработувања одговворни се главните царински управи во Германија, тоа спаѓа во нивната работна област на финансиска контрола, каде што можете да ги доставите вашите препораки за можна недозволена работа во писмена форма или по телефон.

Во основа, вашето име и вашите информации се предмет на прописите за заштита на податоците, така што вашите податоци не може да бидат пренесени на трети лица  без ваше овластување.

 

Се разбира, исто така можете да ја поднесете вашата пријава анонимно без лични податоци.

 

Контакт за борба против работа на црно

На национално ниво, главните царински управи се точки за контакт на царината, кои се достапни за борбата против непријавената работа и нелегалното вработување. Оваа задача е обврска на главните царински управи за финансиска контрола на непријавена работа.

На следниот линк можите да пријавите  преку нет работа на црно.
Кликни овде

 

Исто така пријавата можите да ја доставите во писмена форма.

Кликни овде за да ја симнеш писмената форма во PDF   формат.

Адресите одземете ги од вториот лист на писмената форма, оддберете ја адресата спрема главниот регион на местото  каде живеете во Германија.

 

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани