Авторски права mk-in.de

Да најдете работодавач

Ако можете да најдете работодавач кој е подготвен да ви понуди работа, може да биде најбрз начин да го направите вашиот прв чекор во Австралија. Тоа лесно може да доведе до постојана виза. Работете за ист работодавач две години, останете чисти и аплицирајте за престој. Ова функционира само за стручни кадри и работодавачот мора да има дозвола од агенцијата за вработување дека ниту еден австралиски работник не е достапен за таа работа. За висококвалификувани работни места, можно е директно да добиете постојана виза.

 

Професионалци и други квалификувани кадри

Ова за оние над 18 години и под 45 години кои зборуваат добро англиски. Овде работните места се помалку на број.

 

Бизнис виза

Повторно, оваа виза е достапна само за оние над 18 години и под 45 години. Позната како бизнис виза, ќе треба да воспоставите соработка или да инвестирате во австралиски бизнис. Доколку вашиот бизнис успешно ги задоволува барањата, на пример, со вработување на потребниот број на Австралијци, ова исто така може да доведе до постојан престој.

 

Лекари и медицински сестри

Постои недостиг на лекари и медицински сестри и поради тоа постојат многу можности за оние со квалификации да се преселат во Австралија на трајна основа.

 

Сезонска работна виза

Сезонската работна виза очигледно не е трајна. Но, за оние на возраст меѓу 18 и 30 години, тоа е фантастичен начин за посета на земјата за да видат дали им се допаѓа. Дозволено е да работите за целиот период ако сакате, иако може да работите само максимум шест месеци со кој било работодавач. Меѓутоа, ако имате квалификација која е дифицитарна тука, а потоа доаѓате во текот на 12 месеци и се докажете со своите вештини пред работодавец, може да доведе до понуда за спонзорирана работа на работодавачот. Ова може да биде еден од најбрзите начини да се дојде тука во кратки чекори.

 

Добивање стручна помош

Доколку не сакате да направите некој од претходните чекори, тогаш можете да најмите агент за миграција.

 

 

 

 

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани