Авторски права mk-in.de

Во супермаркет да се добива пари – и да не се плаќа. Ова наскоро ќе биде можно за невработените лица без жиро сметка. Бидејќи Сојузната агенција за вработување ја менува процедурата за исплата. Во итни случаи, корисниците можат да примаат пари и на каса од наредната година.

Примателите на бенефиции, како што се бенефициите за невработеност, во иднина ќе можат да добиваат пари од касиери во супермаркети во особено итни случаи. Постапката е за луѓе кои немаат своја сметка или за кои ќе им биде потребна исплата во исклучителни случаи, изјави портпаролот на Федералната агенција за вработување, претходно на, “Welt am Sonntag” објави за тоа.

Учестувачи на супермаркети и продавници за козметика се: Rewe, Penny, Real, dm и Rossmann. “Целта е широко распространето воведување на новото решение до крајот на 2018 година”, изјави портпаролот на БА.

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани