Авторски права mk-in.de

[lockercat]

Кривичните сторители  во иднина можат да очекуваат да ја изгубат лиценцата за возење – дури и подалеку од сообраќајните прекршоци. Бундестагот ова сега го одлучи за промена на законот.

 

Во иднина кривичните сторители ќе бидат  казнети со губење на возачката дозвола – дури и подалеку од сообраќајните прекршоци. Бундестагот ги усвои соодветните промени во законот на 22 јуни. Соодветно на тоа, забрана за возење од и до шест месеци може да се изрече во иднина за сите кривични дела. Досега, оваа форма на санкции е наменета само за прекршоци во патниот сообраќај.
Во јуни 2016 година, Министерството за правда го поднесе предлог-законот, со тоа да се донеси  забрана за возење до шест месеци за сите кривични дела, можи нда се наметни како можни нови санкции. Досега

сторителите добиваја само за сообраќајни прекршоци  забрана за возење до три месеци. Сојузниот министер за правда Хеико Маас (СПД) рече дека нацрт-законот беше поднесен во јуни 2016 година  за дела кои ги прошири можностите за кривични казни. “Ова ќе им даде на кривичните судови дополнителни средства во рака да дејствуваат точно спрема  вината соодветно на сторителот.”

 

ОДЗЕМАЊЕ НА ДОЗВОЛАТА НАМЕСТО КАЗНИ

Автомобилските здруженија и полицискиот синдикат го отфрли проектот од порано, и адвокати изразија загриженост.

Забраната за сообраќај, исто така може да се одмине. “Кој може да си  дозволи ангажирал личен возач или центрите за транспорт на услуги и такси.”

ADAC не верува во таква шема. Губењето на лиценцата ќе се применуваат како воспитна мерка „само на патот„ ,  портпарол на ADAC.

[/lockercat]

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани