Авторски права mk-in.de

[lockercat]

 

– Доколку жената го убие мажот нема право за пензија како вдовица, што е смирувачки за мажот 🙂

– На автопат законик вели: Голи возење е дозволено. но кој гол ќе излезе од автомобилот ризикува казна од 40 евра.

– Ако работникот заспива на работа и паѓа од неговиот канцелариски стол, се смета за несреќен случај во врска со работата – бидеќи тој има направено дремка поради замор кое е поврзано со работата.

– Во Германија е забрането луѓе да маршираат во чекор преку мост. (Закон за патен сообраќај, Дел 27, став 6).

– Навреда на претседателот став 90 од Кривичниот законик забранува навреда на претседателот. Во случај на навреда може да се очекува затворска казна.

– Според § 26 Службени патни трошоци, закон во NRW “. Доколку службеникот умре во текот на мисијата, мисијата е завршена”

– Друг смешен закон во Германија : По §1300 BGB : Ако жената е напуштена од страна на нејзиниот вереник, додека тие живееле заедно таа можи да бара оштета за сексот дури траела врската.

– По Кривичниот законик член 328, став 2.3 вели: Секој што ќе предизвика нуклеарна експлозија, треба да очекува казна затвор во траење од 5 години или парична казна.

[/lockercat]

Сподели:

Коментирај преку Facebook

ARD открива за Нутела: Опасни пестициди во одгледувањето на лешниците
Д.Б. КУПЕР - ЕДНА ОД НАЈМИСТЕРИОЗНИТЕ ЛИЧНОСТИ ВО ИСТОРИЈАТА НА КРИМИНАЛОТ
Бизнисот и злоупотребата на бегалците
Среќен пат! Упатства за лица кои поседуваат виза
Маратон радарска контрола
Внимавајте колку престојувате надвор од Германија
ВНИМАВАЈТЕ: Криминална група користејќи број од мобилен оператор од Австрија, со едно АЛО, ви ги пра...
Покрај големите Смарт Телефони, на кого му е уште потребен Таблет?
ЗАПОЗНАЈТЕ ГО МОМЧЕТО ШТО ЗАГЛАВИ ВО НОРВЕШКА БОЛНИЦА КОЈ ЕДВАЈ ГО ИЗБРКАА
Финска бара сезонски работници
Губење на возачките дозволи во секој случај
Зошто дијаспората праќа пари, а не вложува
Како да се запишeте на германски универзитет ?
Нов Скандал: Фолксваген продал илјадници ризични непроверени возила
Зошто треба да го научите германскиот јазик?

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани