Авторски права mk-in.de

Регенсбург – Ова беше досега најголемиот шверц на екстази која обезбеди царината во Германија. Сега започна судењето на возачот на камионот, во кој се пронајдени екстазите.

Бидејќи имал рекорден износ од околу 250 килограми екстази-таблети,  46 годишниот возач на камион мора да одговара пред регионалниот суд во Регенсбург.

Во пленот се работи, „според главната царинска испостава Регенсбург„ за најголемата количина на екстази која е обезбедена во Германија досега. Вредноста на запленените екстази  е веројатно во милионска сума според експертите. Возачот на камионот изјавил дека не знаел за шесте кутии со ексклузивната содржина. Обвинителството смета дека 46-годишниот  бил свесен за шверцот. За процесот се закажани првите пет дена.

Сподели:

Коментирај преку Facebook

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани