Авторски права mk-in.de

Потребни документи за работна виза со Македонско државјанство

By Gorance Andonovski / September 18, 2018 / 0 Comments
Термини можат да се закажат само онлајн преку врб-страната на Германската амбасада. Барањето се поднесува само лично. Таксата за апликацијата изнесува 75.- евра. Сите документи треба да се достават во оригинал и 2 копии. При поднесување на барање секогаш треба...

Визни одредби за Германија

By Александар Ристески / January 14, 2019 / 0 Comments
Барање за виза може да поднесете исклучиво само со претходно закажан термин. Термините за поднесување барање се закажуваат исклучиво преку он-лине системот на амбасадата. Во секое време можете да се регистрирате за закажување на термин, преку нивната веб страна. Кликни...

Уште една европска држава воведе можност за купување државјанство

By Александар Ристески / October 12, 2019 / 0 Comments
Покрај Австрија и Црна Гора во обид да се привлечат странски инвестиции, грчката влада планира да ги следи другите европски земји воведувајќи нови мотиви за инвеститори. Таа ќе им нуди грчко државјанство на оние што ќе купат недвижности во вредност...

За 99 центи низ Германија: BlaBlaCar започнува понуда со автобуси на долги релации

By Gorance Andonovski / June 14, 2019 / 0 Comments
FlixBus добива конкуренција на пазарот за автобуси на долги релации: Најголемиот европски шампион BlablaCar започнува со сопствени патувања за долги релации во Германија во средината на јуни. Успехот е влез на пазарот со ниски цени помали од едно евро.  ...

Потребни документи за виза за приклучување на сeмејство кон Македонски државјанин

By Gorance Andonovski / September 18, 2018 / 0 Comments
Таксата за апликацијата изнесува 75.- евра. Сите документи треба да се достават во оригинал и 2 копии. При поднесување на барање секогаш треба да се поднесат следниве документи: − 2 формулари, читливо и целосно пополнети на германски јазик и своерачно...

Зошто касиерите во супермаркетите навистина ја отвораат кутијата за јајца?

By Gorance Andonovski / June 14, 2019 / 0 Comments
Тоа не е поради можните оштетувања Отвори го капакот, погледни брзо во кутијата за јајца, а потоа наплатиги. Многу луѓе мислат дека касиерите сакаат да проверат дали јајцата се оштетени за да избегнат подоцнежни жалби. Но, контролата всушност има сосема...

ЕКСКЛУЗИВНО! Како до доселување и работа во Германија

By Александар Ристески / May 10, 2019 / 0 Comments
  Владата на Ангела Меркел го претстави долго очекуваниот предлог-закон за имиграција во Бундестагот - и ожнеа многу критики од сите страни. Реформите, за многумина, не се доволни. Во жешка дебата во Бундестагот во четвртокот, германската влада го бранеше новиот...

Прво научен јазик, па спојување на семејство

By Александар Ристески / September 9, 2019 / 0 Comments
Многу странци кои сакаат да се преселат кај брачниот другар во Германија не успеваат да го положат основниот испит за германски јазик. Опозицијата обвинува дека правилата се престроги. Доселениците во Германија можат да научат германски јазик во центрите за образование...

Совети како да изнајмите стан во Германија

By Александар Ристески / December 20, 2017 / 0 Comments
Цените за кирија драстично пораснаа во Германија во последната деценија.  Онлајн агенцијата за недвижнини Immobilien Scout ги објави најскапите германски градови за изнајмување, односно Фрајбург во Брејсгау, Минхен, Регенсбург, Хајделберг, Вирцбург, Франкфурт, Хамбург, Триер, Штутгарт и Берлин, каде што жителите плаќаат...

До кога ќе има евтини авионски летови?

By Александар Ристески / September 9, 2019 / 0 Comments
Се дискутира за „казнен данок" за авионски летови под 50 евра. Но, колку е всушност евтино летањето? Цената на авионските билети де факто е повисока отколку што сугерираат понудите на авиокомпаниите. Листата на 10-те најголеми емитувачи на јаглероден диоксид во Европа на...
36188618_10209788340264236_7597495987812171776_n
reklama2deno

Прекрасен германски град го чува најстариот глобус во светот

      Во германската сојузна покраина Баварија се наоѓа Нирнберг, кој по големина е веднаш зад главниот град на оваа покраина – Минхен. Во 15 и 16 век овој град бил центар на науката, културата и уметностите, па тука бил обележан и развојот на германскиот хуманизам и ренесансата. Посетете…
Читај Повеќе

ДЕСЕТ НАЈОМИЛЕНИ ДЕСТИНАЦИИ ВО ГЕРМАНИЈА

1.Вундерланд во Хамбург- минијатурен свет Вундерланд во Хамбург е најголема атракција од тој вид во светот. Тоа е вистинско ремек дело на железничко моделирање каде до најситни детали се направени минијатури на цели земји, градови и пејзажи. Светот во размер 1:87! 2. Европа-Парк Руст 13 ролеркостери, кино со четридимензионална технлогија…
Читај Повеќе

Убавините на Минхен

Доколку сакате да ја посетите Германија, а притоа се уште не сте одлучиле кој град, топло ви го препорачуваме Минхен.…
Читај Повеќе
Читај Повеќе
Читај Повеќе
Читај Повеќе

© 2011-2019 mk-in.de. Сите права се задржани